SILVIA & TOMÁŠ, svadba Koliba Gréta

Stodola Gréta

Stodola Gréta predstavuje ideálne miesto na vysnívanú svadbu na jednom mieste. Ponúka svadobný obrad na lúke vedľa stodoly, fotenie portrétov v krásnej prírode pri brehu Liptovskej Mary a konanie svadobnej hostiny vo veľkolepej modernej svadobnej stodole.


svadba-stodola-koliba-greta-skusensotijpg

svadba stodola greta cenajpg

svadba-mladomanzeliajpg

koliba-greta-dj-moderator-starejsi-svadba-cenajpg

Svadobné šaty 

Nevesta mala na sebe oblečené svadobné šaty z dielne slovenskej dizajnérky Márii Štvrteckej ( @majastvrteckaktorá je čerstvou absolventkou módneho dizajnu Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.

Hodvábne svadobné šaty boli inšpirované antikou, pre ktorú je typický riasený odev. Boli navrhnuté tak, aby korešpondovali s osobnosťou nositeľky. Jednoduchý a padavý dizajn dopĺňala čipka, ktorá sa objavovala v detailoch šiat. Svadobné šaty dotvárali závoj a vlečka, ktoré svojou dĺžkou podtrhli ľahkosť a splývavosť šiat.

Keďže nevesta žije v Londýne a nemohla sa zúčastňovať skúšiek šiat - šaty bolo treba dokončiť za 2 týždne pred svadbou... Šikovná návrhárka však všetko stihla na čas (aby bolo všetko tip-top posledné detaily sa ladili ešte v deň svadby :) Výsledok však stál za to!

svadobne-saty-cenajpg

svadba-stodola-gretajpg


Svadobná výzdoba

Keďže interiér Stodoly Gréta tvorí drevo, kameň a sklo. Ideálne je podporiť koncept koliby a zvoliť prírodnú výzodbu. Kvetinová výzdoba v sále bola zabezpečená Stodolou Gréta, po konzultácii s mladomanželmi a zapracovaní ich predstavy.


stodola-koliba-greta-svadbajpg

koliba-greta-svadba-cenajpg

Obrad na lúke

Obrad na lúke pri kolibe bol plný krásnych emócií. Ako svadobný DJ som obrad ozvučil bezdrôtovou technológiou od BOSE, AUDIX, APPLE.

Zároveň sa konal aj live streaming z celého obradu pre hostí, ktorí nemohli prísť (live streaming zo svadby zabezpečil kameraman).

obrad-na-lukejpg


Raut po obrade

Hneď po svadobnom obrade nasledoval bohatý raut plný rôznych špecialít z Liptovskej aj medzinárodnej kuchyne.

catering-koliba-gretajpg

raut-na-svadbujpg
jedlo-na-svadbujpg

Ľudová muzika  Sláčik - Liptovský Mikuláš

Počas degustácie rautu spríjemňovala čas ku konverzáciám výborná ľudová muzika.

ludova-muzika-svadbajpg


Svadobné noviny (tlač)

Medzi vychytávky, ktoré mali mladomanželia na svojej svadbe patrili napríklad svadobné noviny (svadobná tlač), kde si mohli hostia prečítať viac. Svadobné noviny .weekend nevesta navrhovala a vypracovala skoro sama (samozrejme konzultácia so ženíchom a s družičkami musela byť, aby všetko bolo tip-top..:)

V novinách nechýbalo uvítanie, svadobné menu, predstavenie mladomnaželov, horoskop, jazykové okienko, krížovka, vtipy, slovo ľúbim ťa v rôznych jazykoch, vzdelávacie okienko (názvy svadobných výročí a ich skrytá symbolika), slovenské tradície, kvíz o neveste a ženíchovi.

Pre deti boli zasa na stole prichystané rôzne "čačky mačky" a omaľovánky, ktoré si pripravila nevesta ("Zlatý to internet, dá sa nájsť veľa obrázkov, ktoré potom môj drahý tlačil a viazal dokopy" hovorí Silvia).


svadba-wedding-liptovjpg


Zahraničná svadba

Keďže svadba bola anglicko - slovenská (=dvojjazyčná) aj hostia boli rôznych národností (Taliani, Portugalci, Rumúni, Angličania, dokonca aj z Južnej Afriky) žijúci v Londýne tak aj svadobné noviny boli v dvoch jazykoch. 

Súčasťou novín bol aj základný anglicko-slovenský slovník, aby aj hostia, čo nevedia dobre po anglicky (slovensky) sa trocha dohovorili.


Labužnícky kútik 

Labužnícky kútik bol potešením nie len pre pánov na svadbe. Obsahoval prémiový alkohol a cigary. Podávali sa aj voňavé pukance.

labuznicky-kutikjpg

Candy bar

Candy bar bol skvelou bodkou po svadobnej večeri a počas celej noci vábil chuťové bunky svadobných hostí najrôznejšími chuťami.

candy-bar-svadbajpg

Otvorenie tanečnej zábavy

Silvia a Tomáš bravúrne otvorili tanečnú zábavu. Počas noci som ako svadobný DJ odohral rôzne hudobné žánre a hostia sa zabávali do ranných hodín.

Prvý tanec si mladomanželia natrénovali s tanečnou trénerkou Rali (za jednu lekciu cca 4 hodiny, kvôli obmedzeniam s covidom).

prvy-tanecjpg

tanecjpg

prvy-tanec-stodola-koliba-gretajpg

svadba-zabava-dj-mikejpg

Romantická záhrada

Zákutí na fotenie krásnych portrétov mladomanželov a hostí pri kolibe Gréta je mnoho. Jedným z nich je krásna záhrada za kolibou, ktorá ožíva hlavne po zotmení.

wedding-svadba-liptovjpg

svadba-litpvojpg

Odčepčenie

Krásna prezentácia slovenských tradícií, ktorá sa stretla s veľkým obdivom nie len zo strany zahraničných hostí bola vo forme tradičného odčepčenia nevesty. 

188601405_10219602592198703_6766530209764434778_njpg

Šťastie v nešťastí 

Mladomanželia museli bohužiaľ znížiť počet hostí (pôvodná predstava bola okolo 180 hostí, nakoniec ich bolo len okolo 100) kvôli pandémií, zatvarajúcim sa hraniciam, zrušeným letom.

Silvia a Tomáš sú však radi aj za možnosť uskutočniť svoju svadbu a dostať sa na Slovensko, lebo víkend po svadbe zaviedli po návrate do Londýna dvojtýždennú karanténu a iné obmedzenia.

A o necelé 2 týždne sa na Slovensku svadby zrušili úplne.

svadba-pandemia-covidjpg


Fotografie

Za krásne fotografie ďakujem mladomanželom a šikovným fotografkám #dvefotografky www.dvefotografky.sk  Mladomanželom prajem dlhý život plný lásky a šťastia! 

- - -


Zoznam dodávateľov:


Video: MOON EYE STUDIO

Fotografie: DVE FOTOGRAFKY

DJ, osvetlenie, ozvučenie obradu: DJ MIKE

Ľudová hudba: Sláčik - Liptovský Mikuláš

Folklore ensemble: fs.vah Liptovský Mikuláš

Bride's make-up & hair / make-up a vlasy: Paula's Beautique

Wedding dress / svadobné šaty: by Maja Štvrtecká

Suit / oblek: Suitsupply

Motýlik a podväzok: @magaela_accessories