VERONIKA & MATEJ, svadba Koliba Gréta

Veľká a štýlová svadobná Stodola / Koliba Gréta sa nachádza priamo v krásnom prostredí na brehu Liptovskej Mary. Koliba Gréta v Liptove spája všetko dôležité pre svadobný deň pod jednu strechu: miesto pre krásny obrad a fotenie svadobných portrétov a gratulácií, výnimočnú gastronómiu a krásny, veľký a otvorený priestor na svadobné hostiny a párty. Z pohľadu svadobného DJ a moderátora chválim aj za dostupné elektrické zdroje po obvode celej sály, vstavaný a zároveň pohyblivý drevený DJ pult, či možnosť pri parkovať auto na naloženie a vyloženie priamo pred dvere. Taktiež chválim ochotný a ústretový personál.

stodola-greta-svadba-cenajpg
svadobny-dj-cena-gretajpg
svadba-koliba-greta-cenajpg
boho-svadba-cenajpg

Pre svadobný obrad môžu mladomanželia využiť lúku pri stodole, tak ako to urobili moji klienti Veronika a Matej. V prípade nepriaznivého počasia však môžu mladomanželia využiť aj krásne priestory vo vnútri koliby Gréta s výhľadom na Liptovskú Maru. 

ozvucenie-obradujpg

Nie nadarmo sa hovorí, že dobre sa najesť a zabaviť je základ dobrej svadby. V Kolibe Gréta to platí obzvlášť. Všetky jedlá, nie sú len kulinárskym, ale aj estetickým zážitkom. Veronika a Matej začali dráždiť chuťové bunky svojich hostí, hneď od svadobného koktailu (tzv. „finger food“ – jedlo po obrade - počas gratulácií, pred vstupom do sály), kde sa podávali palacinkové rolky s trhaným bravčovým mäsom, uhorkové želé s kôprovou penou, losos v jablkovom pyré s čiernym kaviárom, tuniakove pate na chlebovej sušienke s bylinkami, sépiové špagety s cesnakovou penou a parmezánom, čučoriedky s jahodami, mätou a kokosovým kapučínom, 3 druhy tatarákov, čerstvo krájané talianske salámy, Liptovská slanina, Pražská šunka a kvalitné syry (parmezán, oštiepok, ovčí syr, kozí syr, nakladané syry), stehno, panenka s klobásovým mäsom, a mnoho ďalšieho. Ak sa vám z toho zbiehajú slinky – to ešte nie sme ani pri hlavnom jedle   :) 

svadobne-menu-stodola-gretajpg
jedlo-na-svadbu-cenajpg

Slávnostná večera v Stodole Gréta začala francúzskou cibuľačkou s bielym vínom a rozmarínom. Ku polievke sa podávala syrová bruschetta. Nasledoval hlavný chod – kačacie stehno, štrúdľa plnená červenou kapustou, zelerový julienne s jablkovým pyré a mix zeleninou brunoise, kapustová zmrzlina. Zlatá bodka za hlavným chodom bola zlatá čokoládová guľa plnená nugátovým krémom s čučoriedkovou omáčkou.

catering-svadba-koliba-gretajpg
jedlo-na-svadbu-stodola-cenajpg
jedlo-stodola-gretajpg

Krátko po svadobnej večeri som na parket pozval Veroniku a Mateja a uviedol krájanie svadobnej torty, ktoré Veronika s Jurajom (Svadba od Zážitkárov) mladomanželom krásne nafotili a natočili. Mladomanželia za potlesku hostí nakrojili a vyskúšali prvý kúsok torty. Zvyšok torty servíroval personál zo sály. 

krajanie-torty-svadbajpg

Krátko po krájaní torty som ohlásil aj bufetové menu – kde mohli hostia nájsť trhané hovädzie mäso s BBQ omáčkou, divinový guláš, fritované kuracie a bravčové rezne, zemiakové gule plnené údeným mäsom, a iné Liptovské dobroty. Nechýbali ani jedlá z grilu, prílohy, pochutiny a dresingy. Smäd mohli hostia zahnať domácimi limonádami, ľadovou drťou, a širokým sortimentom alko a nealko nápojov vrátane miešaných drinkov a čapovaného piva z remeselného pivovaru Liptovar či BIO vína z vinárstva Domin a Kusicky. Nechýbal ani veľkolepý a chutný candy bar.

K výbornému jedlu patrí aj originálna zábava, ktorá sa nemohla ani lepšie odštartovať, ako piesňou od I.M.T Smile a Kaliho – hostia odmenili mladomanželov za prvý, mladomanželský tanec búrlivým potleskom. Nasledoval rodičovský tanec, ktorý som ohlásil, ako svadobný DJ a moderátor, na pieseň od Elvisa Presleyho, ktorú rodičia s mladomanželmi nestihli ani dotancovať a už bol plný parket.

dj-mike-najlepsi-djjpg
dj-na-svadbu-cenajpg
prvy-tanec-svadba-liptovjpg
120309362_3431611733543821_8304129654109419812_ojpg

Pokračoval som piesňami z hriešneho tanca, a hostia sa razom premenili na Patricka Swayzeho a Jennifer Grey a tancovali vášnivo a divoko, ako vo filme Dirty Dancing. Na čo mi kameraman Juraj po 1. kole hovorí „ja už mám viac záberov, po prvom tanečnom kole, ako niekedy z celej svadby nie“.

dj-mike-moderator-starejsi-skusenostijpg

Búrlivá svadobná zábava, počas ktorej som odohral množstvo hudobných žánrov a piesní pre hostí z dvoch krajín (Slovensko - česká svadba) trvala do ranných hodín.

dj-mike-mladejsi-starejsi-moderator-cenajpg
dj-mike-skusenosti-referencie-cenajpg

Svadobný večer bol však aj o dobrom svadobnom programe – ktorý si mladomanželia zvolili, ešte počas nášho osobného stretnutia (svadobnej konzultácie) na káve na Liptove priamo v stodole. Moderoval som svadobný kvíz, kde som overil, ako sa Veronika a Matej dobre poznajú a pri každej zhode dostali od hostí potlesk a nezhode dostali pokutu.

dj-mike-moderator-starejsi-osvetlenie-cenajpg

Svadobná hra, do ktorej som zapojil aj množstvo hostí bola stoličkový tanec. Súťažiaci v pároch tancovali na hudbu. Keď sa hudba zastavila – museli si sadnúť na stoličku. Ak im stolička nezostala – vypadli. Boj o poslednú stoličku a víťazné gratulácie od mladomanželov Veroniky a Mateja bol naozaj veľký a tak stoličkový tanec trval takmer pol hodiny.

stolickovy-tanecjpg

Aby som umocnil zážitok zo svadoného programu, zábavy a celej svadby nainštaloval som mladomanželom osvetlenie na mieru – vybrali si balík prémium a teda kombináciu statického osvetlenia stien v sále, osvetlenia candy baru a dynamického led osvetlenia formou rotačných hláv, ktoré som po celu noc ovládal a riadil prostredníctvom myDMX od ADJ a Apple. LED nasvietenie dotvorilo atmosféru a vytvorilo idálne podmienky pre profesionálov zabezpečujúcich foto a video služby (Svadba od Zážitkárov). Nasvietenie taktiež pomohlo tancujúcim hosťom lepšie sa uvoľniť a užiť si svadobnú párty. 

koliba-greta-stodola-liptov-sielnica-osvetleniejpg
osvetlenie-saly-stodola-greatjpgsvadba-dj-mikejpg

Na záver...

stadba-stodola-koliba-gretajpg

Ďakujem Veronike a Matejovi, že som sa mohol podieľať na ich krásnej svadbe na Liptove premyslenej do každého detailu a prispieť mojim moderovaním, hraním a osvetlením priestoru Prajem im všetko najlepšie do ich spoločného života!

Za krásne fotky ďakujem Veronike Čižmárovej www.svadbaodzazitkarov.sk