DEŇ V MOJEJ PRÁCI

Svadobné ráno pre nevestu začína zväčša skoro ráno – líčenie, účes, obliekanie šiat, prípitok s družičkami, first look so ženíchom, spoločné fotenie mladomanželov. Moje ráno začína rannou sprchou, raňajkami, kontrolou naloženej techniky (reproduktory, svetlá, kabeláž, mikrofóny, DJ pult, stojany, notebooky a i.) a vyrážam na miesto svadby.


dj-mike-skusenosti-cena-referenciejpg


Po príchode na sálu začínam obhliadkou priestoru. Zoznámim sa s personálom, zistím dostupnosť elektrických zdrojov a pod. Pokračujem vykladaním a rozbaľovaním techniky.



svadba-dj-cena-liptovjpg

121238268_10218112104697447_2228346121420760917_ojpg


Nasleduje samotná inštalácia. Tento proces zaberie približne 3 hodiny. Pokiaľ mladomanželom osvetľujem aj sálu, proces sa zväčša podľa zložitosti predĺži. Svetlá sú programované a obsahujú softvérové aj hardwarové riešenie My DMX 3.0 od ADJ a mapovanie scén na konkrétny priestor.


svadobny-djjpg


Som detailista. Keď je technika nainštalovaná začínam viazať káble.


dj-instalacia-technikyjpg

najlepsi-dj-svadbajpg


Keď mám všetko nachystané idem sa prezliecť do pracovného oblečenia.


dj-mike-skusenostijpg


Nasleduje zvuková a svetlená skúška.


najlepsi-dj-na-svadbujpg

koliba-greta-svadba-cenajpg


Keď mám vo vnútornej sále všetko nachystané idem nachystať exteriérovú techniku na ozvučenie svadobného obradu.


121253646_10218112148298537_2633508908294055486_ojpg


Na príchod nevesty a ženícha hrám pieseň, ktorú si vybrali mladomanželia ešte na osobnom stretnutí a svadobnej konzultácií. Taktiež si vybrali pieseň, ktorú im hrám na výmenu prstienkov, prvý bozk a odchod z obradu.


svadobny-obradjpg


Po obrade prebiehajú gratulácie a konzumuje sa „finger food“. Hostia si vychutnávajú pripravené špeciality pri dobrej hudbe.


svadobne-menu-stodola-gretajpg


Najskôr do sály vojdú všetci hostia za hudobného podmazu. Až následne za veľkého potlesku hostí a môjho ohlásenia na mikrofón a na vybranú pieseň, pozývam mladomanželov do svadobnej sály. Ženích nesie nevestu na rukách. Na príhovory používam bezdrôtové mikrofóny. Slávnostná večera začína francúzskou cibuľačkou s bielym vínom a rozmarínom. Nasleduje hlavný chod – kačacie stehno, štrúdľa plnená červenou kapustou, zelerový julienne s jablkovým pyré a mix zeleninou brunoise, kapustová zmrzlina.


catering-svadba-koliba-gretajpg


K výbornému jedlu patrí aj originálna zábava, ktorá sa štartuje na pieseň od I.M.T Smile a Kaliho – hostia odmenili mladomanželov za prvý, mladomanželský tanec búrlivým potleskom. Nasleduje rodičovský tanec, ktorý uvediem, ako svadobný DJ a moderátor, na pieseň od Elvisa Presleyho, ktorú rodičia s mladomanželmi nestihli ani dotancovať a už bol plný parket.


dj-moderator-svadbajpg


Ako svadobný DJ pokračujem piesňami z hriešneho tanca, a hostia sa razom premenili na Patricka Swayzeho a Jennifer Grey a tancovali vášnivo a divoko, ako vo filme Dirty Dancing. Búrlivá svadobná zábava, počas ktorej som odohral množstvo hudobných žánrov a piesní pre hostí z dvoch krajín trvá do ranných hodín.


dj-mike-mladejsi-starejsi-moderator-cenajpg


Svadobný večer je aj o skvelom svadobnom programe, ktorý si mladomanželia zvolili, ešte počas nášho osobného stretnutia (svadobnej konzultácie) na káve. Moderujem svadobný kvíz, kde som overil, ako sa Veronika a Matej dobre poznajú. Svadobná hra, do ktorej som zapojil aj množstvo hostí bola stoličkový tanec. Súťažiaci v pároch tancujú na hudbu. Keď sa hudba zastaví – musia si sadnúť na stoličku. Ak stolička nezostane – vypadávajú. Boj o poslednú stoličku a víťazné gratulácie od mladomanželov bol naozaj veľký a tak stoličkový tanec trval takmer pol hodiny.


svadobny-dj-cenajpg


Keď dohrá aj posledná pieseň vrhnem sa na deinštaláciu a balenie techniky. Proces trvá asi 2 hodiny.