Kedy krájať svadobnú tortu?

Jedna z častých otázok od mladomanželov pred svadbou býva: Kedy krájať tortu na svadbe? Ako z krájania torty spraviť svadobný program a mať pekné fotky?


torta-krajanie-svadbajpg


1. Krájanie svadobnej torty po prvom tanečnom kole

Krájanie svadobnej torty po prvom tanečnom kole býva najčastejšou voľbou. Je to práve čas, kedy si svadobní hostia objednávajú kávu, ku ktorej je svadobná torta ideálnou sladkou bodkou. Navyše z krájania torty je možno spraviť program.

Ako svadobný DJ a moderátor vyzvem mladomanželov na tanečný parket, aby si odkrojili prvý kúsok torty a vzájomne ho vyskúšali. Ak im torta chutí personál dokrája tortu a naservíruje ju pre svadobných hostí.


dj-mike-skusenostijpg


2. Krájanie svadobnej torty pred polnocou

Krájanie svadobnej torty pred polnocou je druhou najčastejšou voľbou. Treba však myslieť na to, že hostia môžu byť nasýtení zo švédskych stolov a v žalúdku nezostane dostatok miesta na tortu.  


torta-krajaniejpg


3. Krájanie svadobnej torty po svadbe

Ak sa rozhodnete krájať svadobnú tortu až po svadbe, alebo ráno do výslužiek pravdepodobne sa pripravíte o pekné zábery od profesionálneho fotografa a milý program pre svadobných hostí. Navyše, ak bude torta celý večer vystavená na svadobnom stole, alebo v candy bare, môže sa teplom znížiť jej kvalita, alebo úplne znehodnotiť.  


svadobny catering dj hudba na svadbu jpg


Na čo si dať pozor!

Nezabudnite dať nejedlé časti z torty pred jej krájaním preč. Viacposchodové torty držia často na armatúrach kvôli lepšej stabilite (medzitáckach, stĺpikoch a pod.). Je teda dobre poradiť sa vopred s autorkou torty, ako tortu krájať.


svadba-529jpeg


O mne

Som Martin, účinkujem pod umeleckým menom DJ Mike. Svadby, firemné evety aj plesy som hral a moderoval okrem Slovenska v Čechách, Rakúsku či Poľsku. Milujem hudbu, vôňu čerstvej kávy, cestovanie a skvelých ľudí. Viac o mojich službách TU.


svadba-moderator-djjpg